– Det är ett ganska stabilt högtryck som ligger över oss just nu och det är först under nästa vecka som det börjar försvagas, säger Henrik Reimer.

Skärtorsdag ser ut att kunna bli riktigt solig i hela Norrbotten. Det kan komma moln stundvis, men det är ändå solen som dominerar. På dagarna kan det bli upp mot tio plusgrader. Temperaturen kommer successivt att stiga under veckan.

På långfredag drar det inte mer moln och det kan även bli någon enstaka snöby i fjälltrakterna.

– Men inga större mängder utan lite lätt nederbörd, säger Henrik Reimer.

Till påskafton drar molnen bort och det blir en mestadels solig dag. I fjällen kan det vara lite mer moln. Det blir en ganska varm dag med åtta till 13 plusgrader vid kusten och inlandet. I fjällen ett par plusgrader.

Högtrycket försvagas under påskdagen och det blir mer ostadigt med mer moln och det kan även komma en del blötsnö i fjällen. Dock väntas inga större mängder.

Överlag blir det under påskhelgen mycket uppehåll och sol för hela länet.

– Temat är ändå att det blir soligt och varmt på dagtid. Det är främst långfredagen som det blir lite mer moln, annars är det mer sol att vänta, säger Henrik Reimer.

Temperaturen blir som mest 13 plusgrader i kustlandet och upp mot tio plusgrader i inlandet. I fjällen några enstaka plusgrader.