Det handlar om direktlinjen mellan Kiruna och Stockholm Arlanda Airport som får fem nya ankomster och avgångar i veckan.

– Vi arbetar hela tiden med att förbättra vårt erbjudande till våra kunder. Under vintersäsongen flyger vi till många populära semesterdestinationer. Att vi nu ökar upp antalet avgångar till och från Kiruna, skapar bättre tillgång till SAS övriga nätverk ut i världen och större möjligheter för turister som vill upp till norra Sverige, säger Anders Wahlström, försäljningschef SAS Sverige i ett pressmeddelande.

SAS flyger dagligen året om till och från Kiruna via Arlanda där SAS ständigt utvecklar linjer till nya och befintliga destinationer. En stor mängd resenärer till Kiruna ses bland annat från Storbritannien och Tyskland, speciellt under besöksnäringens högsäsonger.

– Vi arbetar målinriktat för en ökning av besökare till destinationen och en av de viktigaste faktorerna för en hållbar ökning är just goda dialoger med flygbolagen, säger David Rosenfors, vd Kiruna in Swedish Lapland, i ett pressmeddelande.

Kiruna är en av de mest aktiva och attraktiva flygplatserna för besöksnäringen in i regionen och har under ett drygt decennium fördubblat antalet resenärer. I dag reser drygt 250 000 personer till och från Kiruna under ett år.

– SAS ökning är ett styrkebevis på gemensam och aktiv tilltro vilket vi nu skall möta med ökat resande inom alla näringar. Tillsammans för vi världen närmare, säger Carina Johnsson, kommersiell chef Kiruna Airport, i ett pressmeddelande.