Det var Piteå-Tidningen som först rapporterade om att helikopter och hundpatruller hade varit på plats i Rosvik.

Polisens regionledningscentral var mycket förtegen om insatsen.

– Vi har haft polis där. Det är ett ärende man fortfarande jobbar med. Jag får be att få återkomma när det finns mer information, säger Liv Fahlén, kommunikatör vid polisens regionledningscentral.

Kan du bekräfta om det rör sig om ett spaningsärende?

– Nej. Jag håller kontakt med utredaren, men jag kan inte ge mer information just nu.

Uppdatering 17.55: Frågetecknen kring polisinsatsen har börjat skingra sig. Enligt uppgifter har polisen gripit två män från Norrbotten i Rosvik. Gripandet skedde under tisdagsmorgonen.

Fordonet som männen färdades i ska ha varit efterlyst.

Polisen misstänker att männen har varit inblandade i en stöldvåg på Storheden i Luleå. Enligt uppgift rör det sig om stulna varor från Jula och Jysk. Männen ska också ha försökt bryta upp en container vid XXL, enligt misstankarna.

Männens efterlysta bil observerades av polis tidigare under morgonen. Bilen hade inte stannat på polismans tecken och polispatrullen tappade kontakt med bilen. Samtidigt hade polisen tur då polishelikoptern redan var i luften i ett annat ärende med lägre prioritet. De misstänkta männen kunde till slut gripas på plats i Rosvik utan att någon vild biljakt ägde rum.

Polisen ska ha genomfört en husrannsakan i bilen där det enligt uppgift påträffades stöldgods som sätts i samband med stölderna på Storheden.

Vid 19-tiden meddelade polisen att männen, som är i 20 till 25-årsåldern, har anhållits på beslut av åklagare. De misstänks för stöld och ringa narkotikabrott.

Tipsa oss: Vet du mer om händelsen? Klicka här för att tipsa oss.