Backen hann bara ha öppet en stund innan åkarna kontaktade personalen.

– De sa att det inte gick att åka eftersom backen var förstörd. Någon har roat sig kungligt med bil under natten, berättar Johanna Nyberg, ordförande i Friluftsfrämjandet i Skellefteå.

Det verkar som att en eller flera bilar har startat vid campingreceptionen och tagit sats för att komma upp i backen.

– De kom upp för första knölen, den är inte så brant. Sedan hade de flera gånger försökt att få sig upp för andra knölen men glidit ner ett par gånger. Till slut har de lyckats även med det.

Dessutom gjordes ytterligare en upptäckt av det otrevligare slaget.

– De hade den goda smaken att bajsa och kissa i backen.

De fick panikstänga backen och vaktmästare tillkallades för att pista om snön. De fanns många åkare på plats som fick skickas ner för att vänta på att arbetet skulle bli klart.

– Det såg förjävligt ut. På vissa ställen var det decimeterdjupa spår. Folk var fly förbannade, inte för att vi tvingades stänga utan för att det såg ut som det gjorde.

Efter ett tag kunde backen öppna igen men arbetet är inte färdigt.

– Man ser fortfarande hjulspåren så de måste fortsätta att pista för att få bort dem. Jag var tvungen att lämna tidigare, det är möjligt att de fick stänga backen fler gånger i dag, säger Johanna Nyberg.

På söndagen har hon pratat med polisen för tredje gången på kort tid. Hon har polisanmält två fall av inbrott – och i dag en grövre form av skadegörelse.

– Det här har orsakat skada för oss. Det kostar pengar att köra pistmaskinen och det är möjligt att de måste spruta ny snö.

Det är inte första gången som det olovligen har körts bil i backen, men det var några år sedan det sist inträffade.

Nu börjar Friluftsfrämjandet oroa sig för vad som kan hända härnäst.

– Vad vill de? Vad har vi att vänta nästa helg? Det är klart att man oroar sig, säger Johanna Nyberg.

Texten kommer från Norran