Läser i tidningen lördagen den 11 januari att att anställda inom vårdnära service mister sina jobb. Se där!

Blir inte förvånad alls. Det är bekvämast och enklast att göra besparingar på vården.

Tydligen görs det inte besparingar alls på den stora och allt mer svällande administrationen ty den verkar vara en helig ko som vanligt.

Då har alltså Region Norrbotten återigen sett till att division service lyckats spara utan att röra administrationen där den största besparingen kan göras. Divisionen har då tydligen uppnått sina sparkrav.

Har själv jobbat med administration och gud vet hur mycket som kan dras in där. Där finns mycket onödig personal. Det kan jag intyga.

Där hittas det på uppgifter bara för att få ha kvar personalen och anställa fler. Onödiga uppgifter såsom noterande i allsköns dataprogram och internetbaserade verktyg, flera gånger om.

Statistik hit och statistik dit.

Det statistikförs säkert hur många steg det tar att gå till skrivaren, skulle inte förvåna mig.

Det som gjordes lättare förr med lika bra resultat görs mycket mer komplicerat idag, det har jag varit med om under min yrkesverksamma tid.

När datorn föddes sades det att nu sparas personal in, pyttsan, med datorn kom fler in.

Fy tusan för regionen som sparar till förmån för onödig administration och till nackdel för patienterna, de sjuka kommer i kläm igen.

De som sitter på dessa styrarstolar, ni tror att ni aldrig behöver vård eller så har ni höga försäkringar så att ni nyttjar de privata aktörerna, så klart! Den lilla människan på vårdgolvet ska bara sopas bort.

De som sitter på sina administrativa stolar runt om i länet och slösar bort tid på allsköns aktiviteter får tydligen fortsätta med det ty det verkar vara mycket viktigare än patienternas välmående.

Fy för den arbetsgivaren.

Fd anställd

inom regionens administration i Boden