Men då måste man besegra mardrömsmotståndaren Växjö på full tid. Något som Luleålaget inte lyckats med en enda gång under årets säsong på tre försök.

Säsongens sista ordinarie omgång avslutas på hemmaplan för Luleå Hockey då man tar emot gästande Växjö.

För norrbottenslagets del kampas man fortfarande med Färjestad om förstaplatsen i SHL-toppen men det första som tränare Thomas "Bulan" Berglund tänker på gällande lördagens match är det som komma skall.

Artikelbild

– Vi ska försöka skaffa bra vanor inför slutspelet. Skaffar vi det så innebär det att vi gör en bra prestation också.

Vad innebär de här goda vanorna som du nämner?

– Allt det vi har gjort under säsongen. Spela uppoffrande för varandra, skapa en aktivitet hela tiden och vara konsekventa i det vi gör. Det tycker jag är det viktigaste, säger huvudtränaren.

I den senaste matchen blev Luleå nollade av just Färjestad och petades därmed ner från toppen.

Artikelbild

Chansen på förstaplatsen finns fortfarande men då måste man vinna mot Växjö innan ordinarie tid och Färjestad måste bli helt utan poäng mot Djurgården.

Tuffa förutsättningar för Luleålaget som hade målet att vinna grundserien.

– Det är väl självklart att vi hade det målet och vi har gjort det bra. Vi förlorade matchen nu senast men det är bara studsa tillbaka till den här matchen. Vi tänker inte på den målsättning nu utan det är endast den här matchen som gäller, sen får det målet komma utifrån resultatet som blir.

Hur ser du på att ni inte längre har det i egna händer att nå målet?

– Det är inget vi funderar på. Vi fokuserar på att vinna den här matchen och göra en bra prestation, det är det vi tänker på, säger "Bulan".

Växjö är dock en tuff motståndare för Luleå. Norrbottningarna har idel förluster i alla tre matcherna varav två inom ordinarie matchtid. Senaste mötet mellan var den femte januari och då blev det 2–3 till smålänningarna.

– Det har inte så mycket med saken att göra. Utan vi försöker fokusera på det vi kan göra i den här matchen.

Inget som ni pratat om för att besegra Växjö?

– Nej.