Inför en kokande hemmapublik hyllades guldhjältarna i Luleå/MSSK. Precis innan nedsläppet i kvartsfinalen mellan Luleå och Växjö gick de åter ut med guldhjälmarna på isen.

– Det är helt fantastiskt. Bara när vi går här och publiken ställer sig upp för oss. Det är svårt att förstå och det kan inte bli så mycket mäktigare, säger Emma Nordin.

Hur mycket har du hunnit landa i att ni försvarade SM-guldet?

Artikelbild

– Lite mer nu. Igår var det bara ren eufori. Man gick bara som i ett rus hela kvällen, säger hon och fortsätter:

– Förhoppningsvis får ett par himla fina kvällar tillsammans nu i laget och verkligen få ta vara på tiden. Det är ju några stycken som lämnar för VM här och börjar spridas lite åt så där.

Hur länge kan du själv fira? För du ska ju också på VM.

– Det blir att jag åker på fredag men det är rätt lugnt. Jag har varit med om värre och jag vet andra som fått sätta sig på ett flyg dagen efter också. Så det är perfekt att få en vecka här mellan och sådär så man också kan hinna komma igång med träningen igen.

Artikelbild

Ett guld för damerna och chansen finns att herrarna menar Emma Nordin.

– Det ser ljust ut för deras del. Hoppas de får en bra start ikväll.

Artikelbild

– De verkar vara lite lik vårt lag med en sjukt stark grupp och en bra trygghet. Det kommer man långt på.

– Sen känns det som att de har den där mentala styrkan tycker jag mig se hos det här laget också. Just att de kommer tillbaka i matcher och lyfter sig när det behövs. Det är kul att se.

Artikelbild

Har ni gett några tips till grabbarna nu inför deras slutspel?

– Jo massor, skämtar Emma Nordin.

– Nej, men vi har väldigt bra miljö mellan när vi stöter på varandra i gymmet och den stämningen är bra att ha mellan lagen, att man kan skämta och skoja med varandra.