Kim Sunna har dragits med stora skadeproblem de senaste åren. Så sent som i december så opererade han sin ena axel – men redan nu har han bestämt sig för att göra ett försök att ta sig tillbaka till ishockey.

– Jag har ju suttit på sidan i två år och är ordentligt sugen på att spela igen. Tanken är väl att jag ska göra ett allvarligt försök, men vi får se om jag håller ihop eller inte.

Hur är skadestatusen just nu?

– Just nu är det fullt fokus på rehab-träning, men jag hoppas komma igång med den vanliga hockeyträningen på en eller två månader.

Vad säger läkarna om dina planer?

– Det finns inga hinder från läkarnas sida, men jag måste göra jobbet mycket mer noggrannt än alla andra, förklarar Sunna innan han fortsätter:

– Det primära målet är att bli så hel och frisk som jag bara kan bli.

Sunna gjorde sin förra hela säsong 2015/16 och då bidrog han med 35 poäng (22+13) på 35 matcher. Säsongen efter så blev det bara 16 matcher innan han tvingas vila på grund av skada.

Axel- och höftproblem är något som Kim Sunna har dragits med under ett flertal år och även om han inte skulle klara av att komma tillbaka till ishockeyn så finns ett annat syfte med träningen.

– Jag är ju illa tvungen att träna om inte annat för att har en fungerande kropp för vardagen. Jag vet om att jag måste bygga upp kroppen igen, säger Sunna.

Kim Sunna har tio SHL-matcher, en med Luleå Hockey och nio med Brynäs, på sitt cv samt 59 allsvenska matcher VIK Västerås.