Forwarden har röntgat armen: "Är inte bra"

Carl Mattsson fick ett klubbslag mot handleden och tvingades lämna torsdagens match mot Leksand i den första perioden. Nu har han röntgat handleden men ytterligare undersökningar väntar för att kunna fastställa en diagnos.

Carl Mattsson fick lämna isen skadad i matchen mot Leksand.

Carl Mattsson fick lämna isen skadad i matchen mot Leksand.

Foto: Petra Älvstrand/Frilans

Ishockey2019-10-18 16:42

Luleå Hockeys forward Carl Mattsson grinade illa när han lämnade isen i den första perioden mot Leksand. Han tog sig direkt mot handleden och tvingades direkt gå in i omklädningsrummet för undersökning.

Mattsson kom inte tillbaka till matchen och under fredagen har han varit och röntgat armen.

– Vi har ingen exakt information just nu. Han kommer undersökas igen efter helgen och vi kommer veta mera då om vilken typ av skada det är och hur lång rehabtiden kommer bli, säger Stefan "Skuggan" Nilsson, GM i Luleå Hockey.

Han fortsätter:

– Det vi vet är att Mattsson inte kommer att vara med närmsta veckan.

Det handlar alltså om en allvarlig skada?

– Det vill jag inte uttala mig om i dagsläget utan det får läkarna återkomma med efter att de gjort den ytterligare undersökningen. Men det är klart, det är ju inte bra, säger Stefan Nilsson.

Luleå Hockey dras ju sedan tidigare med skador på både Emil Larsson, Filip Hållander och Niklas Olausson. I matchen mot Leksand saknades även Austin Farley. Lägger vi till Mattsson till skadelistan så börjar det bli ont om forwards i Luleås trupp.

– Det är klart att det är tråkigt att drabbas av skador. Men vi kommer inte att addera in något nytt i dagsläget utan kommer att jobba med de juniorer vi har, säger Nilsson.

Han fortsätter:

– Inom kort är Olausson tillbaka och Emil Larsson har vi förhoppningar att ha tillbaka i början av november, säger Stefan Nilsson.

Carl Mattsson lämnade isen under den första perioden mot Leksand.
Carl Mattsson lämnade isen under den första perioden mot Leksand.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!