Snacka om drömstart efter bara 23 sekunder kom Emma Nordin och Josefine Hoegh Persson kom i 2 mot 1-läge. Nordin tittade upp en gång, men valde att avsluta och det blev ett ruggigt slagskott i bortre krysset.

3.40 minuter in i matchen fick Rebecca Stenberg ett bra läge efter en fin passning av Melinda Olsson, men Eveliina Suonpää i Linköpings mål kunde räddade skottet.

10:24 in i första perioden kom 2–0 och det var finska duon Noora Tulus och Petra Nieminen som kom i ett snabbt anfall. Nieminen försökte dra sin back, men pucken gick bak till Tulus som bara placerade in Luleås andra mål i matchen.

På nytt är det Petra Nieminen som drar upp anfallet går runt sin back och spelar in till Linn Petersson framför kassen som på något sätt lyfte in 3–0 med mindre än två minuter kvar av perioden.

Med sex sekunder kvar av första perioden kom också 4–0 och det var Rebecca Stenberg som sköt från en position högt upp i zon. Pucken gick via Suonpää och i en vid båge in i mål.

De som hade sett de fyra inledande finalmatcherna blev antagligen chockade för det som Luleå Hockey/MSSK visade upp i den första perioden var något man hade dolt väl. Det var en klassisk överkörning i den första perioden.

Linköping kom ut betydligt bättre i den andra perioden och efter 2:39 gjorde Sidney Morin 1–4 efter ett riktigt bra skott. Luleå Hockey var inte på långa vägar lika heta i inledningen av den andra perioden.

I en snabb spelvändning hamnade pucken till slut hos Rebecca Stenberg som säkert satte 5–1. Det målet kändes extra viktigt då Linköping hade tagit över spelmässigt i matchen.

Andra perioden var betydligt mera jämn spelmässigt och målmässigt var den helt jämn.

Inför sista perioden var det inte mycket som talade för att guldpokalen skulle lämna Luleå.

Efter 6:30 av den sista perioden kom matchens första utvisning och det var Luleås lagkapten Jenni Hiirikoski som fick två minuter i utvisningsbåset.

Luleå Hockey klarade av utvisningen utan större problem och man var själv närmast att göra mål. Emma Nordin kom helt fri med Eveliina Suonpää, men Nordin försökte sig på ett nummer i den högre skolan och tappade kontrollen på pucken.

Efter 10:32 drabbades Luleå av ytterligare en utvisning och nu var det Ida Boman som fick sätta sig i två minuter.

Även den utvisningen klarades av och resten av perioden blev en enda lång vandring mot guldet.

Andra raka SM-guldet.