"Kom säsongens plattmatch redan nu?"

Här är Johan Weichselbrauns snabba tankar efter matchen Malmö Redhawks–Luleå Hockey.

Luleås tränare Thomas Berglund och Henrik Stridh.

Luleås tränare Thomas Berglund och Henrik Stridh.

Foto: Andreas Hillergren/TT

Ishockey2019-09-21 20:56

Kom säsongens plattmatch redan nu?

I fjol stack bortaförlusten med 4–0 mot Malmö ut som den match Luleåstaben var mest missnöjda med när säsongen summerades. Lördagskvällens match påminde väldigt mycket fjolårets överkörning. Luleå såg överraskande bleka ut och kanske är det så att Malmö passar norrbottningarna dåligt?

Stjärnorna underpresterade

Luleås stjärnspelare kändes vilsna och man är inte van att se så mycket slarv i passningsspel och tajming. Normalt så glänser namn som Robin Kovacs, Jack Connolly och Juhani Tyrvainen. Idag såg man nästan bara misstag från spelare man förväntar sig betydligt mer av.

Ingen kul comeback för Rautio.

34-årige David Rautio var tillbaka i Luleåtröjan i SHL för första gången sedan 2014. Det blev ingen rolig återkomst för målvakten som dock inte ska lastas för mycket för nederlaget. 

Topp tre i Luleå Hockey:

1. Noel Gunler

Gjorde lagets enda mål när han snodde pucken i anfallszon och gick direkt mot mål. När 18-åringen spelar powerplay ser man också vilken talang och vilket spelsinne han besitter. Kommer att växa enormt den här säsongen.

2. Jonas Berglund

Motorn i fjärdekedjan som ofta pressade högt i anfallszon. En lojal lagspelare som gör sitt jobb alla dagar i veckan.

3. Daniel Sondell

Äntligen tillbaka efter sin hjärnskakning och är enormt viktig för Luleås offensiv. Två skott på mål i matchen och försöker hela tiden hitta lägen för att få pucken på mål. Daniel Sondell tillför en extra  dimension. Spelade nästan sexton minuter i comebacken.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!