Luleå Hockey vann – trots det bortdömda målet

Luleå Hockey fick ett mål bortdömt i den andra perioden, vid ställningen 1–1. Trots det reste sig hemmalaget och vann efter straffar, när Niklas Olausson klev fram.

Juhani Tyrväinen gjorde Luleås första mål i segern mot Brynäs.

Ishockey2019-11-21 21:32

Förra mötet slutade med en klar Luleåseger. Då vann norrbottningarna med 4–0 när Brynäs gästade Coop Norrbotten Arena.

Torsdagens möte inleddes målmässigt jämnade, men där Luleå hade spelövertaget.

Efter tio mållösa matcher i SHL hittade återigen Juhani Tyrväinen nätet.

När Robin Kovács hittade passningen genom centrallinjen fick den finländske centern öppet mål och kunde enkelt lägga in pucken i öppet mål.

Andra perioden hann knappt börja innan matchen utjämnades av Brynäs.

Redan efter 18 sekunder tog sig Greg Scott runt längs vänsterkanten och kunde valla in pucken, via Joel Lassinantti.

Därefter väntade stort spelövertag för Luleå, men målen fick vänta till Luleå fick chansen i spel fem mot tre i nästan två minuter.

Då tog Luleå återigen ledningen, trodde alla, när Jack Connolly smällde in Luleås andra mål bakom Joacim Eriksson.

Domarna valde då att döma bort det, till stor ilska i Luleålägret. Förklaringen var att Juhani Tyrväinen hindrade Eriksson i sin sidledsförflyttning med hjälp av klubban.

Något som fick Erik Gustafsson att se rött.

– Det är så fruktansvärt pinsamt. Den här jävla skiten de håller på med – så jävla frustrerande, säger kaptenen i C mores sändning.

– De ringer från Stockholm, så jävla dåligt.

Han vill inte hänga ut domarna.

– Det är inte deras fel. Det är ligan som håller på med någon jävla skit. Det är så fruktansvärt dåligt och frustrerande.

Hemmalaget fick fler chanser i spel i numerärt överläge, men tog inte till vara på dem och ställningen var fortsatt 1–1 när andra perioden var över, trots stort spelövertag för Luleå.

Skottstatistiken efter två perioder var 24–12.

Brynäs var under långa stunder nedtryckta i egen zon under den tredje perioden, men där Luleå hade extremt svårt att hitta nätet.

Joacim Eriksson utsattes för riktigt tuffa prov, men höll tätt.

Jack Connolly fick i väg ett skott i matchens sista sekunder. Även det lyckades Eriksson mota och matchen gick till förlängning.

Övertidsspelet slutade mållöst och matchen fick avgöras på straffar.

Joel Lassinantti spikade då igen och plockade samtliga fyra av Brynäs straffar.

Fram klev Niklas Olausson som placerade in pucken bakom Eriksson, och skickade extrapoängen till Luleå.

– Det var skönt. Jag har missat alldeles för mycket av det jag har skapat. Det var viktigt, säger Niklas Olausson till C more.