Sara Grahn var sammanbiten när Sporten träffade henne efter matchen. Misstaget i samband med 2–1 visade sig till slut bli helt matchavgörande.

– Det straffade mig nå jävulskt, säger Luleå Hockey/MSSK:s stjärnmålvakt.

2–1-målet var egentligen ingen större målchans. Grahn skulle bara vinkla ut Sarah Bujolds skott från hörnet ner mot andra sarghörnet. Men i stället vallades pucken in i egen kasse via hennes egen målvaktsklubba.

Artikelbild

| Ebba Berglund och Sara Grahn.

– Jag skulle bara styra bort den. Jag får ta på mig den och det känns riktigt surt, säger Sara Grahn.

Utöver misstaget storspelade Luleåmålvakten hela matchen igenom. Djurgården gav henne en svettig afton och hade hela 30 avslut som träffade mål.

– Det är inte så ofta jag får matcher med 30 skott på mig, säger Grahn och fortsätter:

– Försvarsspelet måste upp och vi hjälper inte riktigt varandra. Vi förlorar många närkamper och Djurgården får många fria lägen på mig. Men det är mitt jobb att försöka ta puckarna – tyvärr räckte inte mina räddningar.

Artikelbild

| Sara Grahn.

Efter matchen var det, av förklarliga skäl, mycket frustration i luften när Sporten genomförde intervjuer med hemmaspelarna.

– Vi är ganska tunna nu och har många skador. Men samtidigt är det inget vi kan skylla på, säger hon och fortsätter:

Artikelbild

| Sara Grahn.

– Jag tycker inte att vi är ute och tävlar. Vi slarvar alldeles för mycket och förlorar 50/50-chanserna – vi har lite att jobba på.

Redan under lördagen väntar finalrepris mot Linköping i LF Arena, Piteå.

– Vi vet vad vi besitter för kvalité i den här gruppen. Det gäller att var och en går till sig själv och analyserar vad man kan göra bättre.