Salavat Yulaev Ufa hade redan spelat färdigt grundserien och slutat sexa i den östra konferensen.

Frågan var bara vem som skulle stå för motståndet i den östra kvartfinalen – Metallurg Magnitogorsk eller lokalrivalen Ak Bars Kazan, det blev Metallurg. Laget slutade trea i tabellen efter lagets 4–0-seger mot Kazan under fredagen.

– Vi får tufft motstånd oavsett vem vi möter. Både Metallurg och Kazan är tuffa nötter att knäcka, sa Linus Omark till Sporten i en längre intervju under fredagen.

– Men vi kan vinna mot varenda lag i KHL. Det är inget snack om saken, vi har ett så pass bra lag. Men samtidigt är det många lag som är med och kandiderar. På östra konferensen har det aldrig funnits så här många bra lag som verkligen kan gå till final.

Metallurg Magnitogorsk har en hel del namnkunniga spelare i sin trupp. På forwardssidan finns stjärnor som Sergei Mozyakin, Dennis Rasmussen och Matt Ellison. På backsidan återfinns länsbekantingen Maksim Matushkin som stod för 20 poäng (6 mål och 14 assist) på 62 KHL-matcher. Matushkin har ett förflutet i Piteå Hockey och är son till Igor Matushkin som under 1990- och 2000-talet representerade Bodens IK, Team Kiruna, Luleå Hockey och Piteå Hockey.

Den 25 februari inleds slutspelet som avgörs bäst av sju matcher.

Östra konferensen:

Avtomobilist Ekaterinburg–Traktor Chelyabinsk

Barys Astana–Nizhny Novgorod

Metallurg Magnitogorsk–Salavat Yulaev Ufa

Avangard Omsk–Ak Bars Kazan

Västra konferensen:

CSKA Moskva–Vityaz Moskva

SKA St. Petersburg–Spartak Moskva

Lokomotiv–HC Sochi

Jokerit–Dinamo Minsk

Linus Omark, som denna säsong missade sex grundseriematcher, slutade på tolfte plats i KHL: poängliga med 49 poäng (10 mål och 39 assist) på 56 matcher. Etta slutade SKA St. Petersburgs Nikita Gusev med 81 poäng (17 mål och 64 assist) på 62 matcher.

Gusev vann även assistligan där Omark slutade femma.