I slutet av februari spelade Luleå Hockey ett norrderby borta mot rivalen Skellefteå AIK. Under matchens gång hamnade Skellefteås veteran Jimmie Ericsson i en olycklig duell med Luleås Joonas Jalvanti. När Luleåspelaren gick omkull skar han samtidigt av Jimmie Ericssons ena hälsena och skadade vaden. Där och då var Skellefteåforwardens säsong över.

I en intervju med hockeysverige berättar den 39-årige Ericsson att han siktar på att göra comeback i Skellefteå AIK och SHL.

Även om han i dagsläget inte vet om det är möjligt eller ej så ger han inte upp.

Artikelbild

| Jimmie Ericsson fick föras hjälpligt av isen i derbyt mot Luleå Hockey förra säsongen.

– Psykiskt mår jag hur bra som helst. Fysiskt mår jag hyfsat, men jag tycker att det går långsamt. Nu var det inte bara hälsenan som gick av utan även vaden och det försvårar ju. Det hände dagen innan min födelsedag så jag fick operera mig på min födelsedag, säger Jimmie Ericsson till Hockeysverige och fortsätter:

– Det är lite frustrerande att laget inte får veta om jag kan spela eller inte. Jag vill ju spela om vad och hälsena blir ungefär som normalt. Jag vill ju inte lägga ner flera timmar om dagen för att hålla det i schack under en hel säsong - då kan jag lika gärna lägga av. Men det är klart att jag vill komma tillbaka, säger han samtidigt som han påpekar att han inte känner någon stress över att faktiskt komma tillbaka.