Sportchefsduon har kamperat ihop under de två senaste säsongerna i Luleå Hockey och i och med det nya kontraktet kommer de finnas i ledarteamet ytterligare fyra säsonger.

– Vi har haft två riktigt roliga år. Det har varit kul att jobba där vi har haft bra prestationer på verksamheten, säger Nilsson och fortsätter:

– Det har varit mycket som har varit positivt så det känns kul att få fortsätta jobba tillsammans med de andra och utveckla verksamheten.

Stefan Nilsson, General Manager, och Ulf Engman, vice GM, klev alltså in i sina respektive roller i Luleå Hockey för två säsonger sedan.

I vilken riktning har ni tagit föreningen?

– Vi är ju sportsligt ansvariga så vi har tillsammans med föreningen lyft mycket kring vår spelidé tillsammans med tränaren Thomas "Bulan" Berglund och hur vi ska ta in spelare till laget, säger Nilsson.

Stefan Nilsson betonar även en annan viktig del i firma Nilsson/Engmans arbete.

– Vi jobbar mycket kring utveckling och där är det dels vår ungdoms- och juniorverksamhet men också att locka talanger till Luleå där vi har en väldigt bra miljö att utvecklas i, säger Nilsson.

Och hur ska ni ta föreningen vidare?

– Jag tycker vi har på en ganska kort tid jobbat upp en bra verksamhet. Sedan finns det hela tiden små saker att skruva i, det jag tycker vi ska lägga mycket energi på är vår ungdoms- och juniorverksamhet, där finns det mycket att göra, säger Nilsson.

Som?

– Vi vill närma oss en plattform som vi är nöjda med. Vi gör framsteg där men det finns mycket kvar att göra, säger Stefan "Skuggan" Nilsson.

Duon hade kontrakt över nästa säsong men i och med förlängningen är nu kontrakten skrivna till april 2023.

Viktigt med kontinuitet?

– Det känns jättebra att få jobba på sikt. Vi har sajnat upp "Bulan" Berglund för tre säsonger och har även hyfsat långa avtal på de assisterande tränarna så vi har ett ledarteam nu som får jobba långsiktigt och det känns ju jättebra, säger Nilsson.