Stridh inför derbyt: "Form en färskvara"

Assisterande tränare Henrik Stridh hoppas på bra tryck när det vankas derby i Skellefteå. "Våra fans hördes mest förra säsongen", säger han.

Henrik Stridh ser fram mot kvällens derby mot Skellefteå.

Henrik Stridh ser fram mot kvällens derby mot Skellefteå.

Foto: Pär Bäckström/frilans

Ishockey2019-10-22 13:34

Luleå Hockey kommer till derbyt med en färsk tung seger i bagaget. Laget bortavann mot Färjestad vilket man inte hade gjort sedan 2016.

– Givetvis är det skönt. Speciellt bortaspelet har varit lite upp och ned, men vi hade en bra vecka förra veckan. Formen är dock en färskvara och vi kan inte leva på några tidigare matcher, säger Stridh innan han fortsätter:

– Men vi vet att vi är svårslagna om vi kommer upp till nivån vi hade i Karlstad.

Lagom till derbyt så får man också tillbaka en spelare som saknades senast.

– Skönt att "Olle" (Niklas Olausson) är tillbaka och nu känns det som om att det får vara nog med skador, säger Stridh.

Märks det på laget att det är derby?

– Lite grann. Både spelare och ledare känner givetvis av det. Det blir ju lite mera tryck och vi brukar ha med oss ganska mycket supportrar. Förra säsongen så tycker jag att våra fans var de som lät mest. Även om det är speciellt för ledarna och spelarna att spela dessa matcher så är det tre poäng även i dessa matcher att spela om, säger Stridh.

– Men vi vill ju givetvis åka därifrån som vinnare.

En spelare som har hittat rätt i de senaste två matcherna är nyförvärvet Isac Brännström som fram till segern mot Leksand inte hade gjort ett enda mål för Luleå i SHL. Nu står han på två mål.

– Väldigt roligt för Isac. Han var riktigt bra på försäsongen, men sedan har det varit lite upp och ned. Nu verkar han och Ilomäki (Arttu) ha hittat kemi. Jag tror att första målet som han gjorde mot Leksand betydde mycket. Det syntes att han blev extra glad då och det blir kanske förlösande för honom.

Nu väntar ett par lugna timmar innan det drar igång klockan 19:00 i Skellefteå Kraft Arena.

– Vi körde en ganska lugn värmning här hemma och sedan går bussen till Skellefteå vid tretiden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!