Advokater inkopplade i Eriksson-affären

Boden tar hjälp av jurister för ta reda på vad som gäller angående Tomas Eriksson vilja att bryta kontraktet för att ta över som IFK Luleås tränare. " Eriksson har begått ett antal kontraktsbrott", säger Olle Lindström, ordförande i Bodens BK.

Tomas Eriksson har inte kommit överens med ordföranden i Bodens BK, Olle Lindström.

Tomas Eriksson har inte kommit överens med ordföranden i Bodens BK, Olle Lindström.

Foto: Montage

Fotboll2019-11-20 17:10

I måndags kunde Sporten avslöja att Bodentränaren Tomas Eriksson hade träffat IFK Luleås sportchef Daniel Kalén i ett möte utan Bodens BK:s lednings vetskap. Trots att Eriksson har kontrakt med BBK över nästa säsong.

Efter mötet hörde Tomas Eriksson av sig till BBK och meddelade att han vill sluta som tränare i Boden och i stället bli IFK Luleås nya huvudtränare. Något som överrumplade Bodens ordförande Olle Lindström och sportchefen Christian Samuelsson.  

Sportchefen i IFK Luleå, Daniel Kalén, kommenterade och bekräftade det hemliga mötet med Tomas Eriksson. Sedan sa han också att det var upp till Eriksson själv att lösa kontraktstvisten med Bodens BK. IFK Luleå har inga ambitioner på att köpa ut Tomas Eriksson från Bodens BK, sa Daniel Kalén till Norrbottens Media. 

BBK höll styrelsemöte under tisdagskvällen och högst upp på dagordningen var så klart tränaren Tomas Erikssons vara eller icke vara i klubben.

Olle Lindström är ordförande i Bodens BK.

– Vi konstaterade på styrelsemötet att Eriksson har begått ett antal kontraktsbrott och därför har vi tagit kontakt med jurister för att titta på hur vi ska gå vidare med här.

Tomas Eriksson har själv varit i kontakt med Boden för att dryfta problematiken och kunna komma till en lösning så att han kan lämna klubben.

– Tomas Eriksson har lämnat ett form av bud till en styrelseledamot som förkastades direkt för det var helt otänkbart. Vi vill först kolla det här juridiskt, säger Lindström.

Ordföranden fortsätter:

– Vi anser att det är IFK Luleå som ligger bakom allt detta. Det är IFK Luleå som har tagit initiativ till det här och de gjorde det inför vår näst sista match i serien en första gång. Då sa Tomas nej till IFK Luleå eftersom han har avtal med oss fram till 30 november 2020.

Så IFK Luleå pratade med Eriksson redan innan BBK:s serie var avslutat?

– Ja. Eriksson meddelade vår sportchef att IFK hade gett honom ett förslag att gå över till IFK Luleå som tränare, men han sa också att han hade tacket nej till erbjudandet, förklarar Lindström.

Men efter mötet med IFK Luleå i torsdags har alltså Eriksson vänt och nu vill han bli tränare för IFK Luleå.

– Det är märkligt. Men vi missunnar ju inte honom att träna ett division 1-lag, det är inte det som det är frågan om. Vi vill naturligtvis ha täckning för den förlust vi gör. Vi måste skaffa en ny tränare, vi sätter ju igång med träningen på måndag för kommande säsong.

Har IFK Luleå hört av sig?

– Nej, absolut ingenting. Det är så oseriöst som det kan bli. Det är absolut regelmässigt och vanligt att en klubb som vill ha en kontrakterad spelare eller tränare hör av sig först, säger Lindström och tillägger:

– I alla fall talar om att man har för avsikt att ta kontakt.

Olle Lindström fortsätter:

– Men det här är inget ovanligt när det gäller IFK Luleå, så har det varit tidigare också när det gällt spelare.

Vad tycker du om att IFK Luleå hörde av sig till Eriksson under pågående säsong?  

– Det är ju ännu värre.

Räknar ni bort Eriksson som tränare i BBK?

– Nej, det gör vi inte. Tomas Eriksson har kontrakt med oss fortfarande och det är inte avslutat. Han är anställd till och med november 2020.

BBK räknar med att få förhandsinformation från juristerna om vad som gäller innan veckans slut.

– Då får vi se vad som händer, säger Olle Lindström.

Nu är jurister inkopplade för att kolla vad som gäller angående tränaren Tomas Erikssons kontrakt med Bodens BK.
Nu är jurister inkopplade för att kolla vad som gäller angående tränaren Tomas Erikssons kontrakt med Bodens BK.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!