– Efter fjolårets degradering i trean försvann stora delar av laget. De som var kvar tappade sugen, säger föreningens ordförande Torbjörn Burström.

Några trogna är kvar och Heden har hämtat en del spelare från Svartbjörnsbyn.

Men så här långt har Heden endast tagit en poäng i norra fyran och höstupptakten blev inte roligare: 1–3 mot BBK:s andralag vilket betydde åttonde förlusten.

Artikelbild

| Heden är steget efter. Det är BBK:s a-lagstränare Tomas Eriksson som numera visar sina konster i fyran med BBK:s andralag. Hedenspelaren heter Abdirahman Mohamed.

På längre sikt ska Heden tillbaka men räkna inte med någon återkomst till trean under de närmaste åren.

– Vi har ett glapp mellan 04-pojklaget och seniorerna. Innan det glappet är täppt är målsättningen att hålla oss kvar i fyran några år framåt, säger Torbjörn Burström.

Heden spelade långa stunder hyggligt mot BBK, skapade några bra lägen och svarade för en snygg reducering till 1–3 genom Jens Nilsson. Men truppen är tunn och det blev inte bättre av att Sebastian Hellström skadade sig redan under uppvärmningen.

Marschen tillbaka blir alltså lång och mödosam. Men att det finns framtidstro inom föreningen visar satsningen på konstgräsplanen som är på gång. Den ska ligga på den nuvarande grusplanen i anslutning till naturgräset på Olympia. Efter höstens sista bilbingo i september ska konstgräsmattan rullas ut. Där ska också Trångfors damlag spela sina hemmamatcher.

Och om tre-fyra år då ungdomarna vuxit till sig - då ska Heden vara att räkna med igen.

Harads hade två matchvinnare när IFK Luleås andralag besegrades med 2–1: storspelande målvakten Björn Enbom Sundqvist och tvåmålsskytten Marcus Eriksson.

Notvikens andralag fortsätter att visa målglädje. Efter 5–2 mot Pålänge är Notas serieledare och har överlägset bästa målfabrikationen: 36 fullträffar.

Sirwan Jamshidi är tillbaka i Luleå SK. Han räddade en poäng genom 1–1 i slutminuterna mot Piteås andralag. Sedan Älvsbyn åkt på tredje raka förlusten är LSK:s försprång nu sex poäng till nya tvåan Lillpite.

Skogså fick en bra start på hösten. Trots en tunn trupp lyckades Bodenlaget besegra Övertorneå med 2–1.