Se höjdpunkter från matchen ovan!

Den förra Luleå Hockey målvakten Anders Nilsson har fått inleda säsongen på bänken i sitt Vancouver Canucks då Jacob Markström fått förtroendet att spela i säsongens tre första matcher. Den Brynäsfostrade Markström har däremot inte sett helt övertygande ut och har släppt in tolv mål på tre matcher. Han placerar sig för stunden på en 32:a plats av 50 målvakter som spelat i årets NHL-säsong sett till räddningsprocent. Så i nattens match mot Tampa Bay Lightning fick Anders Nilsson göra sin säsongsdebut.

– Jag kände mig bra inför matchen och jag har mått bra de senaste veckorna, så därför har jag längtat till att få spela. Det kändes spännande att få starta den här matchen, säger Nilsson till nhl.com.

Det blev en svettig natt i målet då Nilsson bombades med skott efter skott redan i den första perioden, men Luleåsonen höll Vancouver Canucks kvar i matchen genom att storspela i målburen. Trots att Lightnings dominerade matchbilden i första perioden så var det först på det 16:e skottet på mål, på lika många spelade minuter, som man lyckades hitta nätet bakom Anders Nilsson.

Nilssons Vancouver Canucks skärpte dock till sig under de två nästkommande perioderna och vann slutligen matchen med 4-1 mot Tampa Bay Lightning. Mycket tack vare Anders Nilsson som blev en avgörande faktor då han stoppade 33 av 34 skott. Detta innebär att Nilsson inleder säsongen på en ytterst smickrande räddningsprocent, 97,1%. Anders Nilssons kanonstart på säsongen förgylldes också med att han utseddes till matchens bästa spelare.