Anna Magnusson hade en tung säsong under fjolåret. Trots att hon var med och körde hem ett OS-silver i stafetten så präglades säsongen av en formsvacka på grund av att kroppen inte orkade med längre. Nu har hon dock siktet inställt på att hitta tillbaka till formen.

– Det har faktiskt känts väldigt bra. Det känns som att det går åt rätt håll. Under egentligen hela träningsåret har det känts som att det har blivit bättre och bättre. Så jag är positiv, förutom att jag kanske inte har jättehöga förväntningar inför den här helgen i och med att jag inte har stått så mycket på skejtskidorna, säger Anna Magnusson.

För trots att säsongsuppladdningen har gått bra så har Magnusson dragits med skadebekymmer. Denna gång var det en inflammerad sena som ställde till besvär och länge var Magnusson osäker på om hon skulle delta i SM nu i helgen.

Artikelbild

| Anna Magnusson har dragits med en inflamerad sena i foten, men kommer ändå till start i SM.

– Jag kommer köra. Det är på utsidan av foten, en sena som går upp där mot knäet. Skejtpjäxan gjorde att jag fick en inflammation i den senan, så jag har inte kunnat skejta eller ha på mig pjäxorna. Men jag har avlastat det ganska bra nu, så det har lagt sig. Jag började skejta i slutet på förra veckan och det har funkat bra. Det gäller bara att ha lite uppsikt nu, säger Magnusson.