I går skrev Sporten att Asplöven går en kamp mot klockan för att få i hop ett lag till ispremiären 20 augusti. Tränare Mats Weiberg har satt press på Snäll och förutsätter att han kommer ha två målvakter och 20 utespelare till sitt förfogande när man går på is.

Nu har sportchefen kunnat presentera sju spelare som kliver in i lagbygget, Miika Hymylä, Nicholas Nuuttila, Joonas Koivisto, Taneli Kallio, Patrik Forsberg, Oskari Harjuoja och Eetu Laitala. Samtliga av fredagens nyförvärv är forwards.

– Det är två juniorer som är från Haparanda-Torneå (Harjuoja och Laitala). Två killar som kommer från andra sidan gränsen som är Taneli (Kallio) och Joonas (Koivisto). Taneli var med för två säsonger sedan när jag själv spelade och tyckte att han gjorde bra i från sig på försäsongen. Han får chansen nu och visa sig på riktigt. Joonas är en relativt ung spelare som är bra på skridskorna, han har spelat i Kärpets juniorer under två säsonger. En ganska fartfylld spelare, skulle jag vilja säga, konstaterar sportchef Snäll.

Nu har ni tolv spelare i truppen, har ni fler spelare på gång?

– Jajamän, det har vi.

Mats Weiberg sa att han förväntar sig en full trupp när ni går på is, 20 augusti. Kommer ni lyckas med det?

– Vi kommer ha 20 man när vi går på is. Det kommer vi absolut ha.

Hela truppen till säsongen är i stort sett ny, vad har ni för målsättning med säsongen 2018/19?

– Det kommer bli tufft, absolut. Vi kommer inte slåss om platserna i allettan men vi ska klara av elitlicensen till nästkommande säsong. Då får vi bygga på nytt men nu siktar vi på att göra så bra ifrån oss som möjligt. Då får vi se var vi landar men vi siktar på att klara licensen iallafall. Det handlar om att bygga långsiktigt.