Förra säsongen deltog Boden Handboll för första gången i den europeiska turneringen Challenge Cup. Denna säsong blir inget uppehåll på den fronten.

– Det ska bli jätteroligt. Vi är inte färskingar på det längre. Det är ju såklart en utmaning och man vet inte riktigt var man hamnar i Europa och det är ett otroligt spännande äventyr, säger lagkaptenen Annica Ölén.

Vilka erfarenheter tar ni med er från förra gången i Europa?

– Vi är ganska vana vid hur de svenska lagen spelar handboll. Man är van vid ett visst tempo. Till exempel när vi mötte Rucasa förra året så såg det väldigt tempofattigt ut när man såg dem på video men när man kommer till match är det en helt annan grej, säger Ölén.

I lottningen finns det 15 stycken potentiella motståndare för Boden Handboll i den första rundan. Ett av lagen som norrbottningarna kan ställas mot är seriekonkurrenten Kristianstad.

Är det något av lagen som du hoppas på?

– Jag kollade på listan tidigare idag. Jag kan säga att det laget som jag inte vill möta är Kristianstad. Det är ju ett lag som vi ändå kommer möta i serien så det hade varit riktigt tråkigt att möta dem, säger lagkaptenen.