Topp tre i Luleå Basket:

1. Maria Felixova. Hemmalagets bästa spelare för aftonen. Bjöd på en dubbel-dubbel och var en gigant under korgen. Klev även fram poängmässigt och blev hemmalagets mest producerande spelare.

2. Chasitity Reed. Växte in i matchen och visar återigen att hon ska vara och är en av lagets bäst producerande spelare. Var även lika effektiv som Felixova under korgen i kväll.

3. Chioma Nnamaka. Nnmaka gör en bra match i båda riktningarna och är en ledargestalt i både det offensiva och defensiva spelet. Kommer bli viktig om laget ska gå långt i slutspelet.

Tre saker vi lärde oss:

1. Att Luleå måste prestera på topp för att slå ut Högsbo. De är fyra i formtabellen om man ser över de fem sista matcherna med tre segrar och två förluster. Då räcker det inte bara att ställa in skorna och vänta på finalen.

2. Att serien är för ojämn. Andra halvlek blir riktigt avslagen efter att Luleå kopplat ett rejält grepp om matchen efter första halvlek. Bottenlagen behöver bli bättre för att matcherna mot topplagen ska bli tillstymmelsen till spännande.

3. Att Luleå inte har råd med fler skador inför slutspelet. Med både Anna Barthold och Allis Nyström på skadelistan har Luleå inte råd med fler skador på toppspelare för att man ska kunna utmana Umeå på allvar om SM-guldet.