Efter finalförlusten – nu är stjärnan i Luleå

Natisha Hiedeman har varit en följetong sedan hon skrev på för Luleå Basket. Nu har superstjärnan från WNBA-finalisten Connecticut Sun landat i Luleå.

Natisha Hiedeman spelade final i WNBA för en vecka sedan, nu har hon landat i Norrbotten för spel med Luleå Basket.

Natisha Hiedeman spelade final i WNBA för en vecka sedan, nu har hon landat i Norrbotten för spel med Luleå Basket.

Foto: Victor Tjärnberg

Basket2019-10-17 13:56

Det blev en femte och avgörande final i WNBA-slutspelet, som slutade med förlust, för Luleå Baskets nyförvärv Natisha Hiedeman. 

Nu har amerikanskan landat i Luleå, en vecka efter att Connecticut förlorade den femte och avgörande finalen med 78–

89.

– Slutspelet vi spelade var riktigt långt, men att spela basket är vad jag älskar att göra. Jag behöver inte så långt uppehåll. Jag är redo att köra redan nu, berättar Hiedeman.

Det har varit en osäkerhet sedan hon kritade på för Luleå Basket, när 22-åringen skulle komma till Sverige och bli spelklar. 

– Jag visste inte heller riktigt när jag skulle komma över. Vi tog oss till den sista möjliga matchen, på den sista möjliga dagen, säger hon och fortsätter.

– Jag kom verkligen hit supersent. Det var inget jag tänkte på när jag var där borta. Jag försökte bara vinna alla matcher vi spelade.

Hur är det att ansluta när säsongen redan har börjat?

– Jag har lite att ta igen, men jag känner att alla kommer vara riktigt hjälpsamma och hjälpa mig att ta mig dit jag behöver vara. Jag är inte alltför orolig för det, säger 22-åringen.

Succén i USA fick inte Hiedeman att ändra uppfattning om hennes framtid i Luleå Basket.

–  Det här är laget jag vill spela med, inget annat, konstaterar hon.

Målsättningen för den här säsongen är solklar.

– Varje gång jag kliver på planen vill jag vinna. Vad än jag behöver göra för att hjälpa oss att vinna, det är vad jag kommer att göra, avslutar guarden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!