– Myrarna suger rejält, och där fick jag en lucka till tvåan och trean, och sedan var det bara att köra på, i skogen och på stigar, berättar Daniel efter triumfen i huvudloppet Star Extreme 13 km.

David Holmgren, Studentidrotten, Luleå och Jonathan Dahlberg, Skellefteå AIK Friidrott, var de som hängde med uppför hårda motbacken, Lundbäcks Brant, i Lindbäcksstadion, men sedan tvingades de vika ner sig för Daniel Björkmans vassa tempo.

Daniel som vann Starloppet även i fjol är en riktig klasslöpare, som förr a helgen utmanade politikern Gustav Uusihannu på Scaniamilen i Stadsmaran, men fick ge sig med futtiga fyra sekunder.

Artikelbild

| Segerjubel. Daniel Björkman imponerade i Starloppet.

Han imponerade också stort förra hösten när han var bäste norrbottning som 63:a av 15 000 löpare i stentuffa Lidingloppet (30 km) på finfina tiden 1.56.43

I det loppet ådrog han sig dock en fotskada som stört förberedelserna inför årets säsong.

– En sena i foten kom i kläm och jag har fått ägna mig åt alternativ träning i vinter. Med tanke på det är jag överraskad att det gick så lätt i dag, särskilt som jag också haft en sträckning i ett revben de sista dagarna, konstaterar Björkman.

En kille som är en riktig löparviking. Efter de 13 tuffa kilometrarna sprang han också både ett 4 km- och ett 7-kilometerslopp och var en 24 hårdingar som genomförde den så kallade Star Trippeln, som han vann totalt efter att även ha vunnit 4 km.

Artikelbild

| Damvinnare. Diana Karlsson, Piteå, gjorde sitt första terränglopp och var jätteglad efter segern i Star Extreme.

I 7-kilometersloppet hade han råd att springa avspänt och kom sjua. I det loppet vann Skellefteås Jonathan Björnberg klart före Lulekamraternas Marcus Nilsson, som vann halvmaran i Luleå förra helgen.

På 7 km för damer segrade en annan Stadsmara-vinnare Johanna Nilsson, Morjärv före unga Olivia Weslien, IK Göta. Johanna som laddar för Stockholm Maraton var 21 sekunder snabbare.

Artikelbild

| Damvinnare. Diana Karlsson, Piteå gjorde sitt första terränglopp och var jätteglad efter segern i Star Extreme.

Bästa dam i längsta loppet, Star Extreme, var pitetjejen Diana Karlsson som njöt av terrängloppet och gladdes över segern.

– Ett roligt och varierande lopp. Det är första gången jag springer ett terränglopp så jag var lite orolig före, men nu blir det fler gånger, säger Diana som gjort flera bra resultat ibland annat Göteborgsvarvet där hon sprungit på fina 1.53.