Förväntningarna var stora när den 27-åriga mittfältaren, som varit proffs i Hamburg, Potsdam och Fiorentina, gjort ett 50-tal landskamper, och tagit ett VM-silver och ett EM-brons, skrev på för Assi i mitten av mars.

Men Antonia Göransson hade halsfluss när hon anslöt till laget, och fick bytas ut redan i den 53 minuten i premiären mot Kvarnsveden efter att ha fått kramp.

I de tre efterföljande matcherna blev det ännu mindre speltid för henne.

Och sedan dess har hon inte spelat alls.

Söndagens match mot Ljusdal var hennes femte raka utanför laget.

– Hon har varit sjuk, och kunde inte träna på hela förrförra veckan. Och hon kände sig fortfarande hängig dagarna innan matchen, säger Andreas Nilsson.

Enligt honom har Antonia Göransson också haft problem med sina fötter.

Han beskriver situationen som "olycklig".

– Men jag tror det är mest frustrerande för henne, säger Andreas Nilsson och fortsätter:

– Hon vill ju inget annat än att spela. Och jag vet att det finns kvaliteter i henne. Men alla spelare konkurrerar på samma vilkor. Det är vad man presterar på träningarna som ligger till grund för matchuttagningarna. Det är bara att hoppas hon får vara frisk så att hon kan träna upp sig. Om hon tränar på bra hela den här veckan så finns hon absolut med i mina tankar inför helgens match.

Några tankar på att bryta kontraktet med Antonia Göransson har man inte.

– Jag tycker vi har haft nog med turbulens, och förutsätter att hon vill vara kvar. Jag har i alla fall inte fått några andra indikationer, säger Andreas Nilsson.

Som bland annat syftar på Shauna Peares avhopp.

Vi har sökt Antonia Göransson för en kommentar.

Läs också: Tränaren om nya avhoppet: "Man gör bara inte så"