Själv skrev han på för Asplöven i fredags.

– Det kommer säkert att bli tufft. Vi kommer behöva mer tid på oss för att få ihop allt än de andra lagen. De flesta av dem har ju kvar åtminstone hälften av sina spelare från förra säsongen. Och med tanke på hur många spelare vi har under kontrakt förstår jag att många kanske tror vi kommer bli ett stryklag. Men jag känner mig lugn. Jobbar vi bara som ett lag så kommer det att bli bra, säger Mats Weiberg.

Du tvekade inte när du erbjöds tränarjobbet?

– Inte alls. Att jag behövde lite tid på mig berodde på att jag behövde försäkra mig om att det gick att få ihop uppdraget med mitt jobb vid sidan av hockeyn och privatlivet.

I nuläget består Asplövens lag av fem spelare – målvakten Vilppu Vanha, backen Elias Pirttimaa och forwardsen Aapo Alapuranen, Miika Hymylä och Sami Koskenkorva.

Men Mats Weiberg förutsätter att han kommer ha två målvakter och tjugo utespelare till sitt förfogande när man går på is den 20 augusti.

– Henri jobbar för fullt med det, och för en dialog med flera spelare, säger han, och berättar att man vill ha en lokal prägel på laget, innan han fortsätter:

– Vi hade kunnat göra färdigt med flera i spelare redan i dag om vi velat. För det finns spelare som är intresserade av att komma hit. Men vi vill inte stressa fram något. Vi tänker inte ta vem som helst. Vi vill ha unga och hungriga spelare som vill uppåt. Och inga invidualister som sätter jaget före laget. Om det sedan skulle visa sig att det inte går att hitta det vi söker i närområdet så får vi försöka hitta andra lösningar.

I övrigt hänvisar han alla frågor kring lagbygget till Henri Snäll.

– Jag har fått frågor om laget varje dag sedan jag blev klar. Jag informeras förstås hela tiden om vad som sker. Men det är han som är sportchef. Inte jag. Min uppgift är att träna laget och få det att prestera på isen. Så alla sådana där frågor får han svara på, säger Mats Weiberg.

Men du kanske kan berätta vilken sorts hockey ni planerar att spela den kommande säsongen?

– Jag vill inte gå in på några detaljer. Men vi kommer att behöva anpassa oss både försvars- och anfallsmässigt efter de andra lagen för att ta poäng.

Vi söker Asplövens sportchef Henrik Snäll för en kommentar.