"Grundar inte min skidåkning på någon annan"

Therese Johaug dominerar i skidspåren. Det är en av anledningarna till att Nathalie von Siebenthal valde att lägga av 26 år gammal. En förklaring som Charlotte Kalla nu kommenterar.

Charlotte Kalla kommer över mållinjen före Nathalie von Siebenthal under Gällivarepremiären i skidor 2017.

Charlotte Kalla kommer över mållinjen före Nathalie von Siebenthal under Gällivarepremiären i skidor 2017.

Foto: Ulf Palm

Längdskidåkning2019-11-20 20:57

I oktober valde den 26-åriga schweiziskan Nathalie von Siebentahl, med en fjärdeplats i VM och två femteplatser på OS som största meriter, överraskande att lägga ned sin skidsatsning vid 26 års ålder. 

Först förklarade hon att problem med motivationen var orsaken. Någon dag senare förklarade hennes tränare Peter von Allmen att det fanns ytterligare en förklaring – Therese Johaug.
– Johaugs återkomst till sporten har ändrat karaktären på loppen, sa han till norska Dagbladet.

Therese Johaugs taktik i skidspåren handlar ofta om att starta i ett högt, nästan ursinnigt, tempo från start för att skaka av sig sina konkurrenter. Det sög musten ur Nathalie von Siebenthal som tappade motivationen, enligt von Allmen.

Charlotte Kalla kommenterar nu Nathalie von Siebentahls beslut.

– Det är hennes eget val. Jag grundar inte min skidåkning på någon annan, säger hon till Sporten.

Var hittar du motivation?

– I glädjen jag känner i att utvecklas och försöka bli bättre dag för dag. Att försöka skruva till detaljer och hela tiden göra saker bättre med den erfarenhet jag har i bagaget.

Hur långt framåt ser du i din karriär?

– Ingen aning. Just nu tycker jag det är otroligt kul att både genomföra den fysiska träningen och tänka på tekniska detaljer. Ja, jag gillar hela paketet.

På fredag gör Charlotte Kalla, som tidigare berättat att hon är osäker på sin form, säsongsdebut i tio kilometer fristil i Gällivarepremiären.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!