Luleås guldhjältar möter Bodens 94-gäng

Bodens IK:s lag från 1994 som var snubblande nära från att kvala sig upp till Elitserien ska möta Luleå Hockeys guldhjältar från 1996 i en uppvisningsmatch. "Det blir tidernas match", säger Joakim Svensson.

Luleå Hockeys guldhjältar från 1996 ska möta Bodens IK:s kvallag från 1994 i en uppvisningsmatch. På kollaget synsa från vänster: Mattias Öhlund och Lasse Hurtig i Luleås tröjor. Robert Wallmark och Peter Widgren i Bodens och nedre bilden förre Luleåmålvakten Jarmo Myllys och Bodens Igor Matushkin.

Luleå Hockeys guldhjältar från 1996 ska möta Bodens IK:s kvallag från 1994 i en uppvisningsmatch. På kollaget synsa från vänster: Mattias Öhlund och Lasse Hurtig i Luleås tröjor. Robert Wallmark och Peter Widgren i Bodens och nedre bilden förre Luleåmålvakten Jarmo Myllys och Bodens Igor Matushkin.

Foto: Norrbottens Media/Kollage

Ishockey2019-10-08 13:05

Två av norrbottens mest minnesvärda hockeylag genom alla tider kommer att möta varandra i en uppvisningsmatch i samband med att Boden firar 100 år. 

Evenemanget har fått titeln "hjältarnas återkomst" och nostalgifaktorn lär vara på topp när matchen spelas i Björnknäshallen i Boden den 9 november.

– Vi hoppas att det ska bli en jättefest och att många kommer dit och njuter av att se de här gamla kämparna. Det är helt klart två stora idrottsminnen från det förra århundradet och vi ser fram emot att samla de här gängen ännu en gång, säger Boden Hockeys marknadsansvarige Joakim Svensson. 

Luleå Hockeys guldtrupp från 1996 innehåller stora namn som Jarmo Myllys, Jiri Kucera, Lars Hurtig, Tomas Holmström, Stefan "Skuggan" Nilsson och Mattias Öhlund för att nämna några. Då precis som nu ska laget ledas av Lars "Osten" Bergström.

1994 skakade Bodens IK om hockey-Sverige när man var endast ett mål ifrån att kvala sig upp till Elitserien i den avgörande matchen mot AIK. Laget var nära även säsongen efteråt men den gången blev det förlust i den avgörande matchen mot Rögle. Efter den säsongen upplöstes laget men nu sammanstrålas de igen med hjälp av förre lagledaren Urban Åström.

 Några av profilerna från Bodens lag 1994 är Mikael Lindholm, Ulf "Sasse" Sandström, Fredrik Öberg, Bert-Olav Karlsson, Jonas "Rönken" Rönnqvist,  Kari Jaako och Igor Matushkin. 

– Vi har i princip full uppslutning. Det blir någon stackare som tyvärr inte kan komma, just nu är det bara Erik Granqvist som är på NHL.match i Globen då som jag vet inte kan vara med men annars ser det väldigt bra ut. Sen har vi någras "wildcards" som vi kommer släppa närmare matchen.

– Alla har tackat ja förutom Erik (Granqvist). Men någon kommer säkerligen bli sjuk eller få andra förhinder så vi vill inte säga för mycket innan vi vet helt säkert så därför kommer vi presentera namn eftersom. 

Alla spelare förväntas inte kunna spela en hel match på grund av olika orsaker. 

– Det kanske blir lineup och ett eller ett par byte men de flesta ska vara i träning så det blir kul. 

Det kommer inte bara att spelas en hockeymatch utan det blir även en del andra aktiviteter. 

– Det blir "skills-competition" i paus mellan spelare i Luleå och Boden Hockey. Det blir även eh en bankett på kvällen på Bodensia som vi kommer sälja biljetter till och eventuellt ett uppträdande i pausen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!