Profilen förlänger med Luleå Hockey

Robin Jonsson har de senaste fyra säsongerna arbetat som individuell spelarutvecklare för Luleå Hockeys juniorlag. Nu har den förre backklippan förlängt sitt kontrakt med klubben över säsongen 2022/23.

Robin Jonsson har förlängt sitt kontrakt med Luleå Hockey. (Arkivbild)

Robin Jonsson har förlängt sitt kontrakt med Luleå Hockey. (Arkivbild)

Foto: Petra Älvstrand

Ishockey2019-10-09 15:25

Efter att ha avslutat spelarkarriären i Luleå Hockey på grund av ryggproblem tog Robin Jonsson klivet över till ledarsidan. Sedan 2015 påbörjade han sitt uppdrag som spelarutvecklare för Luleå Hockeys juniorlag. 

Ett uppdrag han kommer fortsätta med då han skrivit på ett nytt kontrakt med klubben som sträcker sig över 2022/23. 

– Det är fantastiskt roligt att Robin vill fortsätta att vara en del av Luleå Hockeys juniorverksamhet där han har det viktiga uppdraget att jobba individuellt med våra juniorspelare och där han även har det övergripande fysansvaret för våra juniorlag, säger Urban Wikberg, junioransvarig i Luleå Hockey till klubbens webbsajt. 

Robin Jonsson berättar att han trivs med sin roll i klubben. 

– Det känns väldigt bra att vi har kommit överens om en fortsättning. Det tog några år för mig att få grepp om allting, men nu känns det som att vi har något väldigt bra på gång. Vi jobbar med ett stort tålamod och försöker hitta några punkter varje säsong som vi vidareutvecklar och har med oss för framtiden, säger Robin Jonsson. 

Han fortsätter: 

– I mitt jobb som individuell spelarutvecklare försöker jag vara ett verktyg och en trygghet för spelarna som de kan använda för att nå nästa steg i sin egen utveckling som hockeyspelare. Om det sen är på isen där vi jobbar med övningar och tekniska moment; i gymmet eller spåret, eller att man behöver gå igenom funderingar och tankar så försöker jag finnas där och vara till hjälp för spelarna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!