JVM-spelaren Isac Lundeström är en av de största talanger som Luleå Hockey fått fram på många år. Han är också tippad att gå tidigt i den kommande NHL-draften.

När Luleå Hockey mötte Mora på torsdagskvällen fanns representanter från Winnipeg Jets, Minnesota Wild, Detroit Red Wings, Chicago Blackhawks och Florida Panthers på plats i Coop Arena.

Det är långt ifrån första gången den här säsongen som ett stort antal NHL-klubbar spanat in Luleås talanger Isac Lundeström och Nils Lundkvist.

–Det finns många väldigt bra spelare inför draften. Luleå har två spelare som är riktigt bra. Vi åker dit talangerna finns. De kommer inte till oss, så vi får komma hit, säger Dale Tallon, Florida Panthers general manager.

Han syftar på Luleås jättetalanger Isac Lundeström och Nils Lundkvist.

– Jag gillar dem båda. De har riktigt högt hockey-IQ. Nils kan verkligen spela på sin position.

Isac Lundeström själv om att NHL-klubbarna är sugna på honom inför draften.

– Jag tycker bara att det är positivt. Jag tycker att det är kul att få lite uppmärksamhet och sånt där. Jag försöker bara spela ett bra centerspel, både försvarsspelet och anfallsspelet. Jag tycker att deth ar känts rätt bra efter JVM och jag försöker bygga vidare på det nu, säger Lundeström.

Hur tänker du kring nästa säsong?

– Prio ett är att vara här. Sen får vi se vilket lag som jag blir draftad av och vad de vill, om de vill jag åker över och så. Men just nu är det Luleå som gäller.

Även nästa säsong?

– Ja, så skulle jag säga. Som det känns nu så blir det Luleå nästa säsong.

Isac Lundeström var också glad över att kedjekamraten Emil Larsson, som gjorde två mål mot Mora, också fick rejält med beröm från Floridas general manager.

– Emil hade säkert passat jättebra i NHL med. Han har ju som sagt ett jättebra skott.

Larsson är ruggigt het nu.

– Han är perfekt, han är en komplett hockeyspelare. Han har ett jättebra skott. Det är kul att se att det går så bra för honom nu.

Klicka HÄR kan du läsa hela intervjun med Florida Panthers-bossen Dale Tallon.