Klart: Lagkaptenen förlänger med IFK Luleå

William Olausson har varit en bärande del i det IFK Luleå som tog steget upp i division ett. Nu förlänger lagkaptenen kontraktet till och med 2021.

William Olausson spelar i IFK Luleå till 2021.

William Olausson spelar i IFK Luleå till 2021.

Foto: Pär Bäckström / Frilans

Fotboll2019-11-21 16:25

Efter säsongen utsågs Olausson av ett spelbolag till division två Norrlands bäste back.

Nu följer han med IFK Luleå upp i division ett.

Sedan 2018 är 29-åringen lagkapten i klubben. 

– Det är väldigt spännande att få följa med IFK Luleå tillbaka till ettan. Den satsningen vi gör har skapat en härlig känsla i hela föreningen och förhoppningsvis snart i hela Luleå. Vi har en riktigt bra mix av erfarna och unga hungriga spelare, jag ser verkligen fram emot säsongen 2020, säger William Olausson i ett pressmeddelande. 

Förlängningen innebär att Olausson är en spelare i IFK Luleå till och med 2021.

Den 29-årige mittbacken är den tredje i raden av spelare som förlänger sina kontrakt, när redan Viktor Nilsson och Axel Olsson har gjort det.

– Det är både roligt och framför allt en viktig signal att vår kapten förlänger sitt avtal, det visar att "Wille" tror på klubben och att han vill vara med och bidra till vår etablering i ettan. Han kommer med sin rutin extra viktig 2020, säger sportchef Daniel Kalén om förlängningen med lagkaptenen.

Under förra säsongen i division två spelade Olausson 25 matcher och gjorde fem mål, varav tre från straffpunkten.

Truppen 2020

Målvakter: –  

Backar: Viktor Nilsson, William Olausson.

Mittfältare/forwards: Patrik Pettersen, Yassine Assam, Islam Burman, Arish Nouri, Max Wårell, Sebastian Vigerbäck, Jonatan Kåreborn, Karl Åberg, Samuel Lockman, Axel Olsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!