Sporten har tidigare berättat att BC Luleå och den Kalixfostrade guarden Daniel Eliasson varit i kontakt med varandra inför kommande säsong.

Nu har parterna kommit överens om ett kontrakt.

– Kul! Jag ska inte ljuga – man har alltid velat spela i det här laget. Att det kom nu känns bara som en bonus. Det passar bra med min familjesituation eftersom jag blev förälder för åtta månader sedan. När man får barn så märker man att familjen är oerhört viktig, säger Daniel Eliasson till klubbens hemsida.

Den 193 centimeter långe guarden har hittills gjort sju säsonger i SBL. Det med Nässjö Basket, Sundsvall Dragons (fyra säsonger under Peter Öqvist) – och allra senast i Umeå BSKT.

2018/2019 spelade han 20 minuter per match och snittade sex poäng på 44-procentigt trepoängsskytte.

– Det är ett topplag och alla förväntar sig att vi ska vara i toppen. Jag hoppas att vi ska vara det även nu när jag kommer. Jag ska försöka bidra med allt jag kan och kämpa för min speltid. Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger Eliasson.

26-åringen från Sockenträsk har representerat Luleå Steelers och Plannja Basket U20 tidigare i karriären.

– Efter det lämnade han länet och spelade i andra ligaklubbar. Då har vi alltid känt att någon gång vill vi ha tillbaka honom. Karaktären Daniel Eliasson är den typen av spelare som vi vill ha i vår grupp, säger klubbdirektören Lars Mosesson.