Sveriges största basketstjärna Jonas Jerebko laddar upp för en ny säsong med sitt nya lag Golden State Warriors och är nu i slutet försäsongen. Men trots att det snart vankas premiär var det många som väntat på onsdagsnattens försäsongsmatch mellan Golden State Warriors och Los Angeles Lakers. Intresset var stort för att se hur megastjärnan LeBron James utmanarlag Lakers skulle stå mot mästarlaget. Bra skulle det visa sig.

Mötet blev som förutspått underhållande med mycket poäng och fina spel medan fokus inte var direkt var på försvarsspelet. Till slut blev det Lakers som avgick med segern efter slutsiffrorna 123–113.

Den före detta Plannja-spelaren Jonas Jerebko fick 13 minuter på parketten och hann under den tiden sätta en trea, ta tre returer och lägga fram en assist. Affischnamnet LeBron James gick på sparlåga och spelade endast 17 minuter men hann ändå göra 15 poäng och ta 10 returer.

Artikelbild

| Jerebko (till höger) i Golden State Warriorslinnet.

Om mindre än en vecka, den 16 oktober är det dags för NBA-premiär för Jerebko och Golden State Warriors. En premiär som blir mot Oklahoma City Thunder men innan säsongens startar får man en ny chans att ge igen på Los Angeles-laget storlagen möts igen i den sista försäsongsmatchen under natten mot lördagen.