Landslagstränaren om Bodensonens chanser

Landslagstränaren för det alpina landslaget Fredrik Kingstad tror på sin Bodenåkare Kristoffer Jakobsen inför världscuppremiären till helgen. "Håller Kristoffer sig på benen så tror jag vi har mycket att förvänta oss från honom", säger Kingstad.

Landslagstränaren för det alpina herrlandslaget, Fredrik Kingstad,

Landslagstränaren för det alpina herrlandslaget, Fredrik Kingstad,

Foto: Jesper Sandberg

Alpint2019-11-21 06:00

Det alpina landslaget har befunnit sig Storklinten i två omgångar under november månad. Efter ett nästan veckolångt läger bagav sig Kristoffer Jakobsen och det övriga landslaget till Levi för att träna i den kommande världscupbacken i fyra dagar under helgen som gick.

Man återvände till Storklinten för att finslipa de sista detaljerna innan man åter åker till finska Levi under torsdagen för uppladdning inför helgens världscuppremiär i slalom.

Fredrik Kingstad är landslagstränare för herrarna.

– Kristoffer (Jakobsen) har en speed som få besitter, så håller han sig på benen så kan han vara långt uppe. Han har mognat på sig det här året och blivit smartare, säger Kingstad.

Kingstad fortsätter:

– Det är kul att se han gå bredvid André Myhrer och de hjälper varandra. André är en bra stöttepelare till Kristoffer att kunna ta det steg för steg, han har en klok värdering.

Det finns en speciell anledning till att Bodensonen Jokobsen kan komma att prestera i just Levi på söndag.

– I Levi är det vintersnö som Kristoffer är uppvuxen på. En snö han är van med sedan barnsben och som påminner om snön här i Storklinten, säger Fredrik Kingstad.

Vad ska vi ha för förväntningar på Jokobsen?

– Rent resultatmässigt vill vi inte sätta. Om Jakobsen åker som han kan då kommer vi vara vansinnigt nöjda och då kommer han vara långt uppe också, säger Fredrik Kingstad.  

OS-mästaren André Myhrer gör sin sista säsong och är en viktig stöttepelare för Kristoffer Jakobsen, menar landslagstränaren Fredrik Kingstad.
OS-mästaren André Myhrer gör sin sista säsong och är en viktig stöttepelare för Kristoffer Jakobsen, menar landslagstränaren Fredrik Kingstad.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!