Att Niklas Olausson, 31, har levererat under säsongen i Luleå Hockey är ingen hemlighet.

Lagkaptenen har noterats för 32 poäng (7+25) på 37 matcher och han är en nyckelpjäs i offensiven, framförallt i powerplay.

Stjärncentern har dock ett utgående avtal – men i början av januari berättade 31-åringen att han och klubben inlett en framtidsdialog.

– Man träffar dem (Stefan "Skuggan" Nilsson och Ulf Engman) varje dag och det är en löpande dialog, det har det varit egentligen ända från i somras. Det är inget som ligger här och nu, så kan man väl säga – men vi pratar med varandra, sa Olausson då.

LÄS MER:Luleåstjärnan om framtiden: "Vi pratar"

Nu berättar general manager-duon att planen är att fördjupa diskussionen under det två veckor långa OS-uppehållet som inleds efter matchen mot Örebro på lördag.

– Vi har börjat prata lite mer och vi kommer väl att intensifiera det lite grann, förhoppningsvis med lite fler samtal nu under OS-uppehållet. Men vi låter honom spela och sköta det nu. Han är väldigt fokuserad på det och vi är inte så sugen på att fundera så mycket på nya avtal under matchperioderna, säger Ulf Engman.

Stefan "Skuggan" Nilsson:

– Niklas har gjort en riktigt bra säsong. Han kom hit och ville visa att han tillhör toppen – och det har han både tränat för under sommarperioden och sen visat under issäsongen. Det har varit otroligt kul att se, säger "Skuggan", som är tydlig med att klubben vill jobba vidare med lagkaptenen:

– Vi vill att Niklas är kvar. Vi ser gärna Niklas här under resten av hans karriär.

När det gäller centertalangen Isac Lundeström, 18, så förväntas han gå i förstarundan i sommarens NHL-draft och därmed bli tingad av ett NHL-lag.

Därför kan det komma att dröja innan Luleå Hockey får ett definitivt framtidsbesked kring honom.

– De har rätt att plocka över honom ända till augusti till och med om de betalar lite extra. Där vet man inte förrän det datumet har passerat till hundra procent, säger Ulf Engman innan han snabbt tillägger:

– Nu har även han ett utgående kontrakt och vi ska först få han att sajna.

Håller ni på något där?

– Vi har pratat lite lätt med honom, men det är ingen stress runt det med en ung kille här. Det hoppas vi att vi får på plats.