Nieminen en månad före premiären: "Bra i fas"

Det står klart att Sverigepremiären i har gjort klart med minst en världsstjärna. "Cologna och Schweiz kommer det är klart", säger Stefan Nieminen.

Stefan Nieminen, Gällivare Event, går in i den stressigaste perioden inför Sverige Premiären i Gällivare. "Vi har ett bra läge", säger han.

Stefan Nieminen, Gällivare Event, går in i den stressigaste perioden inför Sverige Premiären i Gällivare. "Vi har ett bra läge", säger han.

Foto: Emil Larsson

Längdskidåkning2019-10-22 16:00

Gällivare har lyckats få rekordtidiga spår i år. Redan nu har man sju kilometer spår runt Hellnerstadion med natursnö.

– Vi är tillbaka till hur det var på nittiotalsnivåer, säger en nöjd Nieminen, Sportevent Gellivare Lapland.

Hur mycket av arbetet är gjort på Hellnerstadion?

– Kylan under förra veckan gjorde att vi kunde spruta snö över hela stadionområdet samt kritiska passager som "kråkfällanbron".

I år så är det Gällivares tur att arrangera Sverigepremiären och redan nu så har de olika landslagen börjat visa intresse.

 – Det ser bra ut. Vi får förfrågningar från många olika håll. Vi har klart med Cologna och Schweiz vilket vi är väldigt glada för, säger Nieminen.

Några fler som är klara?

– Polens herr-och damlandslag kommer hit någon vecka innan premiären för att ligga på läger. Sedan så tror jag också att vi har en anmälan från en åkare från Colombia vilket är jätteroligt.

Trots att sju kilometer spår ligger klara så har inte landslagen hunnit till Gällivare ännu, men Nieminen hoppas att intresset ökar ju närmare Sverigepremiär vi kommer.

– Det stämmer att ingen har hunnit hit ännu, men det kommer att intensifieras under november, säger Stefan Nieminen.

Väderprognosen från SMHI talar om mycket nederbörd från torsdag till lördag och sedan från söndag betydligt kyligare väder.

– Ännu mera snö det låter positivt. Vi kommer att ha riktigt bra förutsättningar, slår Nieminen fast.

Sverigepremiären avgörs mellan den 22 och 24 november.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!