Nobbar IFK Luleå - stannar i Kiruna FF

Tobias Stridsman har jagats av klubbar som IFK Luleå, Piteå IF och Notvikens IK. Men mittfältaren har valt att nobba samtliga klubbar och stanna kvar i Kiruna FF.

Tobias Stridsman blir kvar i Kiruna FF till nästa säsong.

Tobias Stridsman blir kvar i Kiruna FF till nästa säsong.

Foto: Simon Jakobsson

Fotboll2019-11-20 11:45

Kiruna FF:s nyckelspelare Tobias Stridsman har varit och är ett hett villebråd på transfermarknaden bland de norrbottniska klubbarna. 

Mittfältaren var baldn annat och provtränade med division 2-klubben Piteå IF i somras. Dessutom har klubbar som division 2-laget Notvikens IK samt division 1-nykomlingen IFK Luleå försökt värva 20-åringen. 

Men Stridsman har nobbat anbud från samtliga klubbar och blir istället kvar i division 3 och Kiruna FF till nästa säsong. 

– Jag har varit i kontakt med flera av länets lag. Men jag känner inte att jag behöver flytta någonstans då jag trivs så pass bra här med jobb, fotbollen och livet i övrigt så jag kommer stanna, säger Tobias Stridsman.

Vilka klubbar handlade det om förutom Piteå?

– Jag pratade med IFK Luleå som ville få dit mig men då sa jag nej. Sen ringde Notviken så jag har pratat med dem också men nej, jag blir kvar i Kiruna. 

Vad krävs för att du skulle överväga en flytt?

– Den sociala biten är ganska viktg men det ska upp en del pengar samt bra jobb och bostad. Då skulle man börja fundera på det i alla fall.

Kiruna FF kommer att få klara sig utan spelare som Kieren Conibear-Trathen och Åke Tornberg som båda två flyttat till Umeå. Dessutom är framtiden osäkra för många av de utländska spelarna.

– Vi har tappat en del spelare så vi vet inte riktigt vart vi står. Men vi har en del på gång och får vi ihop allt kan det bli riktigt bra. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!