Olympiska mästaren gör comeback i Gällivare

Justyna Kowalczyk gör comeback och är anmäld till Gällivarepremiären till helgen. Därmed är hon med sina fem OS-medaljer, nio VM-medaljer och fyra segrar i Tour de Ski den mest meriterade skidåkaren i helgens tävlingar.

Justyna Kowalczyk efter OS-guldet över 10 kilometer i Sotji 2014.

Justyna Kowalczyk efter OS-guldet över 10 kilometer i Sotji 2014.

Foto: MAJA SUSLIN/TT

Längdskidåkning2019-11-20 11:47

Polskan Justyna Kowalczyk har lagt skidorna på hyllan mer än en gång tidigare. Inför årets säsong är hon med i ledarstaben för det polska landslaget.

Men likväl kan hon inte helt slita sig från tävlingsspåret. Nu står det klart att hon kommer att ställa upp i Gällivarepremiären till helgen.

Under onsdag förmiddag stod Justyna Kowalczyk inskriven i anmälningslistan tillsammans med de svenska stjärnorna Charlotte Kalla, Stina Nilsson, Frida Karlsson och övriga deltagarna.

Justyna Kowalczyk har varit en av de skidåkare som dominerat sporten på damsidan de senaste åren. 36-åringen har fem OS-medaljer, var av två är guld, och har nio medaljer i VM-sammanhang.

Polskan stått för imponerande insatser i det årliga kraftprovet Tour de ski. Kowalczyk tog hem fyra totalsegrar i rad under säsongerna 2010-2013.

Gällivarepremiären inleds på fredag med 10 kilometer fristil för damerna och 15 kilometer fristil för herrarna. 

Publiken på Hellnerstadion kommer få se polskan Justyna Kowalczyk i helgens tävlingar.
Publiken på Hellnerstadion kommer få se polskan Justyna Kowalczyk i helgens tävlingar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!