Slutspelet står för dörren men först ska BC Luleå göra en finalrepris och möta Norrköping Dolphins i årets sista match. Då hoppas huvudtränaren Peter Öqvist få se sina spelare få igång det mesta.

– Det är sista grundseriefighten och då vill man prestera på ett bra sätt. Och samtidigt så vet vi att vi inte får en bättre förberedelse inför kvartsfinalen mot Jämtland Basket med det här motståndet. Även om stilen på Norrköping och Jämtland är lite annorlunda så är det här en riktigt bra utmaning, säger Peter Öqvist.

Men trots att tisdagens match är ointressant för tabelläget – ur BC Luleåögon – är inte tankarna redan i kvartsfinalmötet mot Jämtland menar tränaren.

Artikelbild

– Man kan inte hoppa några steg för då blir det sällan bra. Då kommer man bara tappa fotfästet. Vi kommer genomföra matchen på samma sätt som vanligt och efter det blir det fullt fokus på Jämtland.

BC Luleå har också haft det tufft mot fjolårets mästare och ligger inför matchen i underläge om man tittar på inbördes möten. Kvällens bortalag har två av tre möjliga vinster under säsongen.

– Det har varit brutalt jämna matcher överlag. Sen att de vann med marginal där och vi vann med marginal här senast spelar mindre roll. Skulle vi möta dem i ett slutspel framöver så skulle det oavsett vad bli en helt annan sak.

Är du oroad för motivationen med tanke på att matchen inte gäller någonting?

Artikelbild

– Man kan säga så här vi har varit ojämna svar ja. När vi tappar intensitet kan jag se och förstå att det ser omotiverat ut men det är små procent vi pratar om där. Men i och med att vi har varit ojämna så vet vi inte förrän det är match. Men nu när jag pratar med dig så tror jag att vi, precis som mot Södertälje senast, kommer göra en bra prestation och så får vi se om det räcker till vinst.

Och för att ta en andra seger mot Norrköping vet Öqvist vilka spelare som ska tas bort.

– "Micke" Lindquist är jätteviktig för deras spel och en absolut nyckel för dem. Men det gäller också att vi är väldigt fokuserade och noggranna i defensiven då det är många spelare som kan göra mål. Tappar du Anton Saks i en retursituation så kommer han lägga i två enkla och går du fel på Smith så kommer han straffa dig.