När Radiosporten ställde frågan till ledarna hos de 26 klubbarna (12 i allsvenskan och 14 i elitettan) svarade bara två nej.

En av dessa två är alltså Piteå IF.

– Det är en fråga vi inte har hunnit diskuterat i styrelsen, påpekar Kent Ögren i en intervju med Radiosporten.

Artikelbild

| Kent Ögren, ordförande för Piteå IF damfotboll.

Men det finns olika aspekter att ta hänsyn till enligt Kent Ögren.

– På vilket sätt påverkar det kvalitén när man tar in ytterligare två lag? Och vad gäller resekostnaderna är det negativt för vår del.

Av Piteå IF:s totala budget på ungefär 9,5 miljoner kronor går en dryg miljon bara till resor.

– Vi måste flyga till alla matcher och det är förstås skillnad mot lagen i södra Sverige som kan åka buss eller tåg till de flesta matcherna, säger Kent Ögren till Radiosporten.

Frågan om att utöka damallsvenskan kom upp på en tränarkonferens i våras.

– Klubbarna i damallsvenskan och elitettan ska träffas i Stockholm på måndag och då är det här förslaget en punkt på mötet, berättar Ögren.

Linda Wijkström är generalsekreterare för elitklubbarnas intresseorganisation EFD.

– Ger klubbarna oss det uppdraget kommer vi naturligtvis att lägga fram förslaget till Svenska fotbollförbundet, säger hon.

En eventuell utökning av damallsvenskan skulle mest troligt kunna genomföras tidigast 2021, eftersom ett beslut kan tas tidigast 2019 vilket skulle innebära att man spelar om fler platser 2020.

Damallsvenskan är den fotbollsserie som innehåller minst antal lag vilket därmed betyder minst antal matcher (22). Herrallsvenskan, superettan och division 1 spelar 30 matcher per år. Herrarnas division 2 och damernas elitetta spelar 26.