Linus Omark och hans Salavat Yulaev Ufa tog ett litet grepp om avancemanget då man i den första perioden tog ledningen efter 14:20.

Efter en tilltrasslad situation framför Metallurgs mål, där Linus Omark var den som skickade in pucken i röran, så hittade Teemu Hartikkainen pucken och skyfflade i ledningsmålet. 1–0 stod sig perioden ut trots att gästerna vann skottstatistiken med klara 16–7.

Passningspoängen var Omarks sjätte i slutspelet på sex matcher.

I den andra perioden så gick gästerna Metallurg från underläge till ledning efter ett 2–1-mål med endast två sekunder kvar av perioden.

I sista perioden blev det en enda lång jakt på kvittering för Omarks Salavat, men när det började se hopplöst ut så hittade Linus Omark fram till Teemu Hartikkainen som styrde in 2–2 med 46 sekunder kvar av ordinarie matchtid

Skottstatistiken efter tre perioder var förkrossande 41–19 i gästernas fördel.

Det skulle dock hjälpa bortalaget föga.

Efter tolv minuter in i den fjärde perioden klev Omarks lagkamrat Joonas Kemppainen in och hängde det avgörande 3–2 målet.

Den segern betyder även att Salavat nu är klara för semifinal i den östra konferensen och alltså tre steg från att få lyfta Gagarinpokalen.

Vilka som blir Salavats nästa motståndare är ännu inte klart.