I St. Louis hemmaarena Enterprise Arena tog Blues en seger mot Detroit Red Wings med 5–2 och befäste sin sjätteplats i den västra konferensen. Med åtta matcher kvar har St. Louis Blues åtta poängs försprång till tabellnian Arizona Coyotes som är närmast jagande lag under slutspelsstrecket.

Den Bodenfostrade centern Oskar Sundqvist, som gjorde två assist för två dagar sedan i segermatchen mot Edmonton Oilers, hamnade i målprotokollet när han satte 1–1-kvitteringen mot Detroit.

Sundqvist, som spelade 15.35, fick pucken av Michael Del Zotto mitt framför målvakten Jonathan Bernier och satte distinkt pucken i nättaket. Målet var hans 14:e för säsongen.

Denna säsong har Oskar Sundqvist fått sitt stora genombrott i NHL.

Efter att ha samlat ihop 2 mål och 7 assist på 70 matcher under sina tre tidigare säsonger (två i Pittsburgh Penguins och en i St. Louis) har han under sin fjärde säsong samlat ihop 14 mål och 15 assist på 66 NHL-matcher.

Även Lucas Wallmarks Carolina Hurricanes jagar en slutspelsplats i NHL.

Natten mot fredag gick laget miste om viktiga poäng i kampen när laget mötte NHL:s bästa lag Tampa Bay Lightning som sedan tidigare är slutspelsklart och stor favorit att vinna Presidents Trophy som tilldelas det lag som samlar flest poäng i NHL:s grundserie.

Carolina föll med 3–6 hemma i PNC Arena och ligger för närvarande på en wild card-plats som innebär slutspel. Men med nio matcher kvar av grundserien är det tajt i den östra konferensens tabell. Laget har tre poängs till godo på nian Columbus Blue Jackets som är närmast jagande lag.

Lucas Wallmark blev poänglös i matchen och gick -1 i plus/minus-statistiken. Han fick mindre speltid än vanligt och lirade 10.48.

När Ottawa Senators förlorade med 1–5 borta mot Calgary Flames i Scotiabank Saddledome var Luleåmålvakten Anders Nilsson back up till Craig Anderson.

Slovakbacken Christian Jaros, med ett förflutet i Luleå Hockey, spelade strax över 16 minuter och noterades inte för några poäng.

Förlusten var Ottawas 43:e på 74 matcher – med den statistiken är laget sämst i hela NHL och långt från slutspel.