Trots doktorns avrådan – Miss Li bjöd på urladdning

Läkaren avrådde henne att avbryta turnén – i stället ökade Miss Li aktiviteten under sportlovets sista timmar. Och bjöd på en oförglömlig after ski.

Biljetterna till Miss Lis konsert i Kulturens hus släpptes 2019 och det var värt väntan enligt recensenten.

Biljetterna till Miss Lis konsert i Kulturens hus släpptes 2019 och det var värt väntan enligt recensenten.

Foto: Magnus Tosser

Recension2022-03-13 22:34
Det här är en recension. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Att starta upp en söndagskonsert 20.00, under sportlovets slutskede, är dömt att misslyckas. Men inte Miss Li-yckat.

När mängder av norrbottningar spenderat helgen i utförsbackar, skidspår och promenader på isen har Linda Karlsson uppenbarligen laddat för att maxa after skin. Samtidigt som andra viger söndagskvällen åt rekreation och ben i höglägen satsar Miss Li på åka av.

Artisten som väntat sedan 2019 på att få genomföra kvällen i Kulturens hus (konserten har skjutits upp av välbekanta restriktionsorsaker) kommer ut med full energi inför den fullsatta salen redan från start. Och ökar.

undefined
Det var fullsatt i Stora salen och efter ett tag gungade golvet tack vare Miss Lis publikfrieri.

Redan vid de inledande låtarna är hon ute vid scenkanten och uppmuntrar publiken till handklapp. Kvällens huvudperson hoppar, vrålar och involverar åskådarna.

Miss Li berättar att doktorn avrått henne från att turnera på grund av några illavarslande tester. Hon poängterar att det inte är allvarligt eller något att oroa sig för, men oavsett vad det handlar om lär inte provsvaren se bättre ut efter den här omilda behandlingen. Redan vid första mellansnacket låter hennes röst plågad och successivt får hon allt jobbigare med att prata.

Men sången sviker aldrig och hennes jobb ger resultat. Efter en tidig hitkavalkad med "Komplicerad", "Dancing the Whole Way Home", "Stupid girl" och "Förlåt" där den jättelilla pianot får agera golv åt platåskorna står Stora salen upp. Som en after ski där publiken egentligen tänkt sitta ner och pusta ut men slutar med att alla står upp och skriker med i texterna när alla låtar känns som ens favoriter.

undefined
Miss Li i Kulturens hus

På scenen sticker Miss Li ut som en färgklick i färgglada klänningar, bredvid hårt arbetande musiker som ser ut som ett gäng målare i sina vita overaller. 

"Starkare" kommer som ett svar på läkarens rekommendation och efter sånginsatsen på "Här kommer natten" finns inga tvivel på att artisten vägrar låta något stoppa henne. 

undefined
När många sportlovsfirare låg hemma och pustade ut efter en aktiv vecka hade Miss Li massor av energi kvar.

Miss Li är ute bland bänkraderna vid två tillfällen och golvet gungar under långa stunder. Den här aktiviteten innehåller fler hopp än puckelpisten i Kåbdalis. 

Publiken får uppleva störtlopp, femmans växel och marathon på is – möjligtvis tillhör de vita rockarna på scenen en inhyrd akutmottagning. Den här gruppgymnastiken blev sportlovets urladdning och riskerar att ha orsakat lika många olyckor som alla skridskoturer och skoterfärder tillsammans. Men vem bryr sig? Lev nu dö sen.

undefined
Biljetterna till Miss Lis konsert i Kulturens hus släpptes 2019 och det var värt väntan enligt recensenten.
Recension

Miss Li

Kulturens hus stora sal, söndag 20.00

Längd: 95 minuter

Publik: En fullsatt sal med åskådare som suttit på biljetterna i drygt två år.

Bäst: Showen. Hoppen. Dansen. Festen. Sången.

Sämst: Att det skulle behöva dröja så länge för norrbottningarna att få en rejäl åktur. 

Betyg: 5